Under denna kreativa helg kommer det att finnas massor av inspiration, beskrivningar, mönster och mallar på plats för de som inte riktigt vet vad de vill pyssla med, eller inte vet vilket material de ska ta med.
 
Just detta inlägg kommer att uppdateras eftersom vi får uppslag på vilka mallar, mönster, beskrivningar och inspirationsuppslag vi kommer över till just denna kreativa pyssliga helg.
 
 
Det som kommer att finnas på plats är:
 
 
 • Mängder av mönster och beskrivningar på olika smycken man kan skapa i form av armband, örhängen, hängen, halsband m.m. av olika pärlor. (Du behöver bl.a. tråd (fire line) pärlnålar, diverse pärlor, lås)
Vill du göra ett wraparmband så som dessa:
 
Då behöver du införskaffa:
 1. Super duos 10-15 gram (10 gram räcker till väldigt smala handleder)
 2. Seed beads i fp
 3. 2 pärlnålar
 4. 2 meter tråd, förslagsvis Fire line size D
 5. 2 st seed beads 8/0 eller 6/0
 6. 2 st motringar
 7. 1 st karbinlås
 8. 1 st förlängningskedja
Om önskemål finns kan jag fixa ett litet paket innehållandes: material punkt 4-8 till kostnaden: 10 kr och pärlnålar kan lånas ut på träffen. Då blir det kvar att införskaffa Super duos & seed beads 11/0. Detta finns att köpa hos:
 • Rosa Tassar (skriv: kreativafingrarumeå i meddelanderutan och dra själv av 10 % på ordersumman och betala in 90 % av ordersumman) 
 • Pärlsystrar (använd rabattkod: 15KFU15 och du får 15 % rabatt, giltig 14-27/4-15)
 • Pärlerian (använd rabattkod: KF2015 och du får 10 % rabatt, giltig t.o.m. 30/4-15)
 
 
Vi kommer under lördagen att eventuellt tillsammans åka i 1-2 bilar ner till Holmsund till en Pärlbutik för shopping som har öppet just denna dag. Så saknas något till ett projekt du vill göra - finns möjlighet att fixa detta. Annars kan man köpa av varandra på plats också. Det brukar alltid ordna sig.
 
 
Här en så underbar katt man kan göra av:
 • 2 gram seedbeads 11/0
 • 1 gram seedbeads 15/0
 • 1 st 12mm Swarovski Rivoli
 
Engelsk beskrivning med många steg för steg bilder, på hur man gör denna katt kommer att finnas tillgänglig under helgen.
 
 
 • Beskrivning på hur man väldigt enkelt syr en poncho (du kommer att behöva tyg: ca: 140x80 cm & sytråd som matchar tyget. Sy maskin kommer att finnas på plats. 

Nu har vi måtten på KappAhl storsäljande poncho - som är slut igen. Men du kommer att få instruktioner (på vår träff) på hur du väldigt enkelt kan sy den. Symaskiner finns på plats.

 


Så det du behöver införskaffa innan träffen är en tygbit med måtten: 180x75 cm och matchande sytråd.

Kolla in våra sponsorers rabattkoder innan köp av tyg: (http://kreativafingrar.webblogg.se/2015/march/sponsrar-med-rabattkoder.html)

Ohlssons tyger har öppet både lördag och söndag för shopping om så behövs - om någon behöver tips på tyg- så hjälper vi givetvis till. Ponchon ovan är sytt i ett ulltyg med viscos i som är inhandlat bland just Ohlssons tyger ullstuvar. Det går utmärkt att sy denna i stickat tyg också och likaså ett trikå eller jerseytyg och liknande.
 
 
 • Flera mönster och beskrivningar på olika stickade alster kommer att finnas på plats - allt från raggsockar till olika sjalar. Du kommer om du vill också få del av hur du mycket enkelt kan sticka en poncho och en bolero - busenkelt!
 
 
 
 
 • Vill du virka denna väska - så kommer beskrivningen att finnas på plats (du behöver ett tjockare garn som zpaghetti, virknål och väskhandtag - du kan köpa allt på Persson Garn - både över nätet och deras fysiska butik som finns i centrum. Perssons Garn har lördagsöppet - om du först vill se mönstret eller behöver hjälp från någon av oss på träffen innan köp. 
 • Flera virkmönster kommer att finnas på plats.
 
Vill du måla och rita så kommer det att finnas flera olika mallar att rita/måla efter:
 
 
 
 
 
 
Det kommer även att finnas DOODLA/ZENTANGLE inspiration & mönster som du kan kalkera eller rita av på papper, kakelplattor, porslin mm på (ta med material (pennor/färg, papper/kakel el. vad du behöver) 
 
 
 
 
 
Vi kommer att ha en helg full av inspiration
 

 
 Vill du vara med på denna fantastiska pyssliga helg?  Läs mer i detta inlägg: http://kreativafingrar.webblogg.se/2015/march/kreativ-varpysselhelg-i-umea.html 
 
eller här på Kreativa Fingrars FB-grupp som är fritt för alla gå med i: https://www.facebook.com/groups/kreativafingrar/ 
 
eller här på eventet som finns på FB: https://www.facebook.com/events/382503308600309/
 

 
 
beskrivning, göra egna smycken, mönster, pärla, sticka, virka,

Kommentera

Publiceras ej